Copenhagen

Vilken alldeles ljuvlig helg jag har haft tillsammans med två vänner i Köpenhamn! Den ena tjejen har slagit rot mitt i smeten och vi tog in för några dagar i den fantastiska designstaden. Jag är kär så att det pirrar i magen. Vi har shoppat, spelat danskt tärningsspel och gått gapande genom Christiania, coolt.

Körsbärstomater i sockerkaksform

Nu har jag planterat mina små tomater i sockerkaksformar igen, redo för att sen planteras om och hamna ute på balkongen. Du skär bara tomaterna i skivor och lägger under ett jordtäcke.

Vitt, matt & kaklat

Ni minns väl att jag pratade om att jag höll på med ett litet kakelprojekt här hemma? Jag har kaklat och fogat en stor tavla av (15x15) vita, matta kakelplattor. Nu ska den bara upp på vägg. Snyggt och enkelt, jag ska erkänna att jag fuskade lite... Jag använde limpistolen till att limma fast plattorna, det fungerade utmärkt!
Vad kul det är när man får till något sådär riktigt bra, det kommer bli toppen på plats!

Ittala outlet

Vad knasigt att jag som bor så nära Skultuna aldrig har varit till Ittala outlet där... Idag kände jag att det var dags, när jag bodde i Leksand var vi in på butiken som ligger på Hjultorget titt som tätt. Vi gick omkring och drömde om att få shoppa loss. En fin skål köpte jag med mig idag. Nu när jag hittat det lilla smultronstället åker jag nog dit snart igen, då med en vän och lite fika. Bäcken porlade så härligt utanför butikerna.

Typiskt

Nu är jag ett år äldre och lite smartare och allt det där... Eller smart? Jag har bokat ungdomsbiljett till Köpenhamn på fredag. Typiskt.

Just nu!

Karin min Karin kom förbi med födelsedagspresent, åh jag älskar hennes små gåvor som hon strösslar med alltför ofta egentligen... Tidning, doftljus från TineK och blommor i form av kryddor. TACK!

Stickad vas

Idag har jag huttrad och varit frusen hela dagen, snön yr och jag bäddar in mig själv och min vas i stickat. Våren syns inte till och renfällen får nog ligga några dagar till tror jag.

Fogat var det här

Igår fogade jag kakel för första gången någonsin som sagt... Det kommer bli riktigt snyggt i köket efter några små förändringar. Helgen vigs åt fix och vila i regnrusket, samt en lite födelsedag för mig.

I can do it

Nu har mina kabelrullar till soffbord snart gjort sitt... Jag bara väntar på att ett alternativ ska dyka upp. Kanske det nya Ikea PS bordet på hjul, snart släpps kollektionen.
Idag är jag så stolt över mig själv som för första gången i mitt liv lyckats foga! Det var kladdigt, men ganska kul. Snyggt blir det!

Mitt tidningshem

För ungefär ett år sedan hade jag fotografen Anders Forngren från VLT här på besök, såhär såg det ut hemma hos mig då. En del har förändrats, men mest har saker tillkommit. Bilderna publicerades senare i Plaza Interiör.

Kakla - mitt senaste påhitt

Förra veckan kom jag över den omtalade RÅSKOG, åh jag älskar den. Jag är så kär att jag är villig att göra något åt hela kökets uttryck för att den lilla vagnen ska trivas. Därför har jag nu tänkt lära mig kakla, på en lite lagom nivå såklart. Jag tror det kommer att bli himla trevligt.

Designstudenten Rebecca Ral

I helgen har jag haft turen att få kika in hemma hos designstudenten Rebecca Ral på Södermalm i Stockholm. Vilket härligt hem hos hade med små smarta lösningar, men jag fastnade mest för hennes underbara lampa, gjord av cykelhjul och glödlampor.

Somebody that i used to know

Sovmorgonens sovmorgon, vad jag älskar sådana här dagar, jag vände mig om i sängen en gång till... När jag vaknade stod frukosten på bordet. Jag tände några ljus och plockade fram gårdagen fina rosbukett som alla medarbeteare fick varsin igår på jobbet. Vi firade ett år som varuhus Ikea Västerås, tårta och after work blev det. Jag köpte ljuslyktorna ni ser på bordet för ett oförskämt bra pris också.
Idag skulle jag vilja klyva mig itu, gå på dop och mycket mer, men det blir ett efterlängtat besök hos bästa vänner i storstaden. Jag tycker den här låten är bra.

Lights

Jag tänder ljus och förbereder helg.

Gröna överlevare?

En rask promenad i regnet och jag känner mig levande igen, hurra! Nu blir det en stor kopp té, djupt nedsjunken i soffan. Åh, vad jag anstränger mig för att mina fina gröna vänner ska överleva här hemma.

Kommunikatör/dekoratörs utbildning

Jag får ofta frågan om vad jag har gått för utbildning och jag svarar gärna på den frågan. Jag har gått en 2-årig utbildning på Entreprenörskolan i Leksand, kommunikatör/dekoratör. Det är ett av de bästa valen jag har tagit i mitt liv, mina år i Leksand skulle jag inte byta bort mot något. Genom mycket lia (lärande i arbete) och gemenskap med liksasinnade gav det mig otroligt mycket kunskap och skinn på näsan.
Bilderna ni ser är tagna under min examensredovisning. Jag valde att renovera min då nyinköpta lägenhet som sedan publicerades både i Västerås lokala tidning och i Plaza Interiör.

Vardagsfest

Tar mig en kika i boken jag köpte hem från Ikea förra veckan, med familykort kostar den bara 49 kr. Det är många roliga idéer och tips på t.ex. dukningar. Min glamorösa tisdag bjöd dessvärre inte på något annat än en tallrik gröt.

I wanna live forever

Foto: Patric Johansson Styling: Anna Mårselius via Livet hemma.

Jag älskar små detaljer och ibland är det så härligt med många detaljer. Det är en hårfin gräns för att skapa något sådant utan att det blir för mycket. Är det vitsippor i mittenbuketten? Snart kan man plocka sig en vårbukett. Men mest av allt längtar jag efter att kunna ha balkongdörren på glänt hela kvällen lång.

Tegelplatta

Ser ni vad jag nästan klev på igår? En tegelplatta, tur för plattan, för den fick följa med in på kvällsmys med tända ljus.

Kryddhyllan

Idag har jag ägnat en del av dagen åt shopping, kryddshopping, åh det doftar så gott i köket nu.

RSS 2.0